Dombágyás

Bio dombágyás készítése

Bio-Gyömbér magasított ökológiai dombágyás

A bioélelmiszerek hazánkban csak korlátozottan elérhetők és magas áruk gyakran elriasztja a vásárlókat. A valódi friss (szedés után szinte azonnal elfogyasztott), vegyszermentes zöldség lenne élettanilag a legfontosabb, ezt azonban csak saját kertünkben tudjuk előállítani. Ezekben olyan élő növényi enzimek vannak jelen, melyeket az egész világon kutatások ezrei vizsgálnak és tartanak hatékonynak különböző betegségek elleni küzdelemben. Az élő ez esetben azt jelenti, hogy a növény leszedése után közvetlenül, nyersen fogyasztják.

Rohanó világunkban általában kevés idő jut kertészkedésre és a modern díszkertekben általában nincs elég hely egy hagyományos veteményes kert számára.

Partnerünk, a Bio-gazdabolt.hu által kifejlesztett speciális magasított ökológiai dombágyás a kertépítészet divatos magas ágyását ötvözi az ökológiai gazdálkodás legintenzívebb termelési formájával, a dombágyással. Ily módon elérhető, hogy akár szennyezett városi talajon, rendkívül kis felületen, gyógyító hatású, vegyszermentes élő növényi táplálékot állíthassunk elő.

Az ágyás külső kialakítása szabadon megválasztható (tégla, terméskő, fa, stb.), esztétikusan elhelyezhető bármilyen típusú kertben.

Rendkívül kényelmesen, a szélén lévő ülőkéről gondozható.

Kevés energia és idő ráfordítást igényel, mert a folyamatos növényborítottság miatt alig kell gyomlálni.

Egy 5 méteres ágyás a második évtől képes ellátni egy kétfős család friss fogyasztású zöldségigényét, vagy egy beteg nyers zöldség igényét.

Az oltóanyaggal kezelt szerves anyag mag biztosítja a korai, bőséges termést. Szinte egész évben terem.

Az öntözést professzionális beépített, felszín alatti rendszerrel oldja meg, melyet nyomáscsökkentőn keresztül gyorscsatlakozóval lehet kerti locsolótömlőről üzemeltetni, így működtetése nem igényel időt, illetve automatizálható.

A betelepítés a növénytársítás és ökológiai vetésforgó alapján történik, így a növények védik egymást a különböző kártevők és kórokozók ellen, tehát nincs szükség vegyszeres növényvédelemre. A domb alak kihasználásával megfelelő helyet tudunk biztosítani a fény- és melegigényes, illetve a félárnyékos helyet kedvelő növények számára is.


A rendszer működtetésének szerves része a komposztálás, ugyanis amikor valamelyik zöldség betakarításra kerül, akkor a keletkező helyre egy-egy lapát saját komposztot kell bedolgozni, amely egyrészt kitölti a keletkező lyukat, ezzel megtartja a dombágyás magasságát, másrészt pótolja a tápanyagokat, harmadrészt pedig mulcsozással oldja meg a gyommentesen tartást.


Ha Ön is szeretné élvezni mindezeket az előnyöket, keressen minket és megvalósítjuk kertjében.