Kerttervezés és tanácsadás

Ha Önnek csak néhány ötletre van szüksége, tanácsadással segítjük:

  • A helyszínen tartott személyes beszélgetésen, együtt átgondolva megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldást.
  • Segítségére lehetünk a napos és árnyéki ágyások növényeinek kiválasztásában, a gyep telepítésének és öntözésének vonatkozásában, a megfelelő kerti burkolatok kialakításában, a praktikus és szép kerti világítás létrehozásában...


Ha Ön további segítséget szeretne, márpedig a legtöbb ember így szokott dönteni, akkor megtervezzük, és létre is hozzuk álmai kertjét.


Első lépésként meg kell ismernünk a kert tulajdonosát, használóját, mert tudnunk kell, hogy mire szeretné használni a kertet. Milyen kerti építményeket szeretne, például kerti szerszámtárolót, fedett kocsibeállót, nyári konyhát-sütögetőt, esetleg tavat, patakot. Szeretné-e, ha Ön helyett automata öntözőrendszer végezné a locsolást és a szép növények, tárgyak, utak nem csak nappal, hanem este kivilágítva is elbűvölnék.


Mindezek után helyszíni szemlét tartunk, felmérjük a kertet, a megmaradó növényekkel és a már meglevő kerti építményekkel együtt.


Fontos számunkra, hogy olyan kertet tervezzünk, melyre öröm ránézni, ugyanakkor praktikus és minden igényét kielégíti. Legyen jól használható és könnyen fenntartható.


A funkció mellett lényeges szempont az esztétika is, ehhez tudnunk kell, milyen kertstílus áll közel Önhöz és családjához.

  • Legyen organikus, romantikus, japános, angolos, modern?
  • Legyen madárbarát, esetleg pillangócsalogató, méhlegelő, próbáljunk minél több állatot a kertbe csábítani, mert erre is megvannak a módszerek.
  • Legyenek benne gyümölcsfák, esetleg magaságyások a zöldségeknek, fűszerkert?
  • Szeretné elkerülni a vegyszerek használatát, vagyis biokertet szeretne?


Ha a fentieket tisztáztuk, megkezdődhet a tervezés.
A kerttervezés mindig egy hosszabb folyamat, személyes és elektronikus egyeztetésekkel. Amennyiben a vázlatterv elfogadásra került, és a koncepció rendben van, elkészülhet a végleges tervdokumentáció.